БСП, Има такъв народ и Демократична България възприеха предложението на Продължаваме

...
БСП, Има такъв народ и Демократична България възприеха предложението на Продължаваме
Коментари Харесай

ПП иска Фонд на фондовете да мине под шапката на икономическото министерство

БСП, " ИТН " и " Демократична България "  възприеха предлагането на " Продължаваме промяната "  министерството на стопанската система да стане и на нововъведенията с концепцията да има надзор над тях. Фондът на фондовете също ще мине под шапката на икономическото ведомство. След консултациите през днешния ден стана ясно, че партиите имат огромно припокриване по тематиката " Икономика ", а съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков изрази задоволството си, че партиите са обединени към общи хрумвания в икономическата сфера.

Преговарящите се договориха ББР да не се приватизира. Всички се съгласиха, че би трябвало да се работи и за нараснала успеваемост на индустриалните зони, като за образец бе даден " София Тех Парк ". Друга точка, която сплоти специалистите от четирите партии, е нулев толеранс към корупцията. И още, в управленската стратегия ще залегне и решението страната да не дава клас " А "  на вложители, чието произвеждане не носи висока добавена стойност, предава Агенция " Фокус ". 

" Имаме обща цел и тя е да създадем най-хубавия тим от специалисти за България. Ние го назоваваме „ А “ тимът на България. Той ще е надпартиен и с общата ни цел да съставим държавно управление, което поставя България над всичко ", уточни Кирил Петков при започване на срещата. От спечелилата изборите партия на масата седнаха също Даниел Лорер, Калина Константинова и Ирена Младенова.

" ИТН " беше показана от специалистите си Пламен Данаилов, Деляна Иванова, Любомир Каримански и Мика Зайкова. От партията предложиха страната да взема ограничения при повишение на инфлацията. Експертите на партията предложиха законови промени, които да решат въпроса с междуфирманата задлъжнялост. От Има Такъв Народ обясниха, че те ще ускорят процедурите по неплатежоспособност и основаване на указател на нередовните платци. Партията предложи още цифровизация на административните услуги и обслужване на " едно гише ". 

Сред другите хрумвания е освобождение за 3 години от налог облага на нови компании, като им се обезпечи и налично финансиране. От Има Такъв Народ желаеха и огромна просветителна промяна. Делегираните бюджети да останат в предишното и да се заплаща на учебните заведения, съгласно това дали се следи същинско развиване. От Има Такъв Народ считат още, че би трябвало да се преразгледат квотите за университетските специалности и да се подчертава на такива, които ще образоват фрагменти, допринасящи за развиването на българската стопанска система. 

Представителите на  " Демократична България ", които седнаха на масата на договарянията бяха Петър Василев, Кристиян Кирило, Иван Матов и Георги Ганев. От Демократична България се оповестиха " за " стопанска система на високата добавена стойност, а Георги Ганев изиска да се преразгледат всички държавни предприятия. 

" Ако е бизнес, да стане акционерно сдружение. Ако е държавна политика, да стане държавна организация и да престане да е дружество. Болниците – да се реши дали ще са предприятия, търговски сдружения, или различен. Трябва да се знае какви са финансовите резултати на значими за България сдружения като БДЖ, да вземем за пример. В момента е много сложно да се открие сходна информация ", изясни Ганев. и добави, че за Демократична България е значимо и да се сътвори среда за редовно развиване на нововъведенията. 

" Демократична България " предлага допустимо най-скоро да се вдигнат всевъзможни ограничавания върху бизнеса, свързани с пандемията като в това време се запазят ограниченията като схемата 60/40. За да се случи това, съгласно Ганев, би трябвало да се удвои темпът на имунизация. 

Представителите на Българска социалистическа партия в икономическия ресор бяха Димитър Данчев, Румен Гечев и Петър Канев. Българска социалистическа партия се оповестиха за интензивен стопански напредък, с цел да може българите да взимат европейски заплати. Друго предложение на социалистите е помощ за дребните и микро предприятията.

От " Продължаваме промяната " желаят Министерството на стопанската система да стане и на нововъведенията, с цел да може да управлява и този сегмент. Сред предложенията им е и основаване на Борд за нововъведения, взаимно с културното и просветителното министерство. И още - тласъци за университетите, с цел да работят дружно с бизнеса,като крайната цел още веднъж е ускорение на нововъведенията. Сред значимите акценти за групировката е и одобряването на България като финансов хъб посредством разкриване на финансови центрове на интернационалните компании, с цел да може страната да се възползва оптимално от ниските налози. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР